Veelgestelde vragen
Hieronder vind je een selectie van vaak gestelde vragen (FAQs). Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact op.
Mindful zonder Meditatie - Challenge
De challenge is opgezet voor ouders van jonge kinderen (0-12). Maar, al snel bleek dat de thema’s die aan bod komen vaak heel universeel zijn. Ook als je geen, of oudere, kinderen hebt sta je op, kook je eten, heb je werk, een huishouden en slaap. En ook dan valt er in je dagelijks leven genoeg winst te behalen.
Er zal een enkele oefening en 1 audio specifiek gericht zijn op een routine met jonge kinderen. Maar ik zal zorgen dat er óók voor jou als je geen, of oudere kinderen hebt meer dan genoeg waarde zit in deze challenge. Je bent heel welkom!
Wie kan dus deelnemen?
- Iedereen die meer mindful in het dagelijks leven wil staan
Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging van je deelname via e-mail. Let op, deze verdwijnt vaak in de spambox of ongewenste e-mail. Kijk dus ook daar even.
Voor de challenge van start gaat word je toegevoegd aan een besloten WhatsApp community. Je ontvangt vanaf 1 januari alles wat je nodig hebt rechtstreeks via WhatsApp. Geen gegraaf in volle mailbox of gedoe met inloggegevens dus.
Zodra de challenge van start gaat ontvang je elke week:
- Een bericht met de challenge van de week. Dat bestaat uit een document met het thema, de oefening en de audio voor die week
- 1x in de week een reminder
Geen zorgen, je vindt alles gemakkelijk terug in de WhatsApp groep en je zult niet meer berichten ontvangen dan nodig. Alleen ik kan berichten versturen, dus geen groepsapp drama’s
Ken je dat? Je meldt je aan voor een inspirerende nieuwsbrief maar leest hem vervolgens nooit. Daarom doen we deze challenge anders, namelijk via een besloten WhatsApp community. Zo is deelnemen super simpel.
Dit houdt in dat je na aanmelding door mij toegevoegd wordt aan de Mindful zonder Meditatie community op WhatsApp. Dit is een soort groep, maar dan kan alleen de beheerder (dat ben ik zelf) er berichten delen. Ook kunnen leden elkaars telefoonnummers niet zien. Ik zal je niet platspammen, ik deel er wekelijks alleen de challenge voor de week én ik zal je een reminder sturen. Zo heb je geen gedoe met vollopende e-mailbox of ingewikkelde inloggegevens en is deelnemen super simpel en laagdrempelig.
De gezamenlijke start op 1 januari is bedoeld als extra stok achter de deur. Het motiveert om dit samen te doen en je begint het nieuwe jaar goed.
Komt het je echter nu niet uit en wil je dit later doen? Dat kan ook, je houdt toegang tot de documenten en audio, dus je kunt er altijd op een later moment mee starten of doorgaan.
Iedereen ontvangt de documenten tegelijk, dus op een later moment aanmelden is niet mogelijk.
De exacte inhoud van de challenge blijft nog een verrassing, dat is net zo leuk. Maar aan wat voor thema’s en dagelijkse routines kun je dan zo’n beetje denken? Nou, aan van die momenten op de dag die iedereen beleeft.
Iedereen staat op, eet, slaapt, is wel eens onderweg, werkt (of studeert, doet een cursus, managet een gezin), kookt en doet een huishouden. De oefeningen en thema’s passen daarbij.
Er zal een enkele oefening en één audio specifiek gericht zijn op een routine met (kleine) kinderen. Maar ook als je geen, of oudere kinderen hebt zal er echt genoeg waardevols voor jou in deze challenge zitten.
Het idee is dat deze challenge je geen grote tijdsinvestering kost, zodat het goed vol te houden is. De oefeningen kun je voor het grootste gedeelte toepassen op normale momenten van je dag. Tijdens je dagelijkse routines. Het kan wel voorkomen dat ik je vraag iets meer tijd uit te trekken voor die routine. Daarnaast vind ik het wel belangrijk dat je actief deelneemt en de challenge serieus aangaat zodat je ook echt resultaat hebt. Concreet vraag ik van je:
- Dat je actief deelneemt
- Elke week een momentje voorbereiding op het thema en oefening (ca. 10 – 15 minuten)
- 5 tot 10 minuten extra tijd voor de routine van die week, bijvoorbeeld koken
- Dat je jouw modus van ‘denken in mogelijkheden’ zoveel mogelijk aanzet
Het hoeft niet perfect en je hoeft ook echt niet niet elke dag audiofiles te blijven luisteren en oefeningen te doen. Je bepaalt zelf hoe intensief je er mee aan de slag gaat.
Je ontvangt alles wat je nodig hebt via WhatsApp. Ik ben een maand lang je stok achter de deur en help je herinneren. Maar ook na die maand hou jij gewoon toegang tot je documenten. Even downloaden en ze zijn van jou. Je houdt dus onbeperkt toegang.
Ik ga je een maand lang meenemen in een andere kijk op mindfulness. We maken samen een start en daarna ga je zelf verder.
Iedereen die wel eens meditatie gedaan heeft, of een retraite, herkent dit vast. Hoe goed je je ook voelt tijdens die meditatie of dag(en), meenemen in je dagelijks leven kan een uitdaging zijn. En dat is precies wat ik je tijdens deze challenge ga laten ervaren. Zo heb jij er in je dagelijks leven blijvend plezier van.
In één maand neem ik je mee, maar het is de bedoeling dat jij er na die maand zelf mee doorgaat. Natuurlijk ben je geen zenmeester na 1 maand. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Elke kleine stap vooruit is winst! Het hoeft niet perfect en je hoeft ook echt niet niet elke dag audiofiles te blijven luisteren en oefeningen te doen. Je kunt dat wat je bent opgestoken tijdens de challenge wel zelf blijven toepassen.
Merk je dat het er weer bij inschiet, kun je altijd de audio of oefeningen er nog eens opnieuw bijpakken.
JA, JUIST DAN! Ik wil je laten zien dat het anders kan en dat een vleugje meer ontspanning, rust en in het NU leven ook voor jou binnen een druk (gezins)leven te doen is. Een groot deel van jouw rust komt namelijk vanuit jouzelf. En hoe meer rust jij ervaart, ongeacht hoe vol je agenda is, hoe meer rust je ook op jouw omgeving (en evt kinderen) uitstraalt. Je zult merken dat alles daardoor juist soepeler kan gaan lopen.
Het leven is al serieus genoeg. De challenge is daarom vooral ook luchtig. Ik zorg dat het zo simpel en makkelijk mogelijk is.
Dus tijd om die controlekant van jou of de perfectionist even uit te zetten. Zie het niet als het zoveelste dat je MOET doen, maar juist als een maand lang samen iets LEUKS beleven, gewoon tijdens jouw normale leven.
1 op 1 trajecten - coaching
We starten met een digitale kennismaking. Besluit je hierna door te gaan met een traject? Dan plannen we de sessies in en ontvang je per e-mail het werkboek. In het werkboek vind je meer informatie over hoe je traject er uit gaat zien en wat je eventueel kunt voorbereiden voor de sessies. Tussen de afspraken zit steeds een paar weken tijd.
Ja, een losse afspraak plannen kan nadat je een traject gedaan hebt bij mij. Een losse afspraak kost €149,-.
Iedereen is anders en hoe een sessie verloopt verschilt ook per persoon. Ik vind het belangrijk dat er genoeg tijd is voor jou. Meestal duurt een sessie tussen 1 en maximaal 2 uur. De digitale kennismaking en evaluatie zijn korter (ongeveer 15 – 20 minuten).
Het is mogelijk om (gedeeltelijk) online te werken. Het heeft mijn voorkeur om tenminste één afspraak op de praktijk te doen, bij voorkeur de 2e of 3e (afhankelijk van de invulling van je traject), maar volledig op afstand is eventueel ook een optie. Wil je online werken? Dan bespreken we de opties tijdens de digitale kennismaking.
Op dit moment heb ik geen wachtlijst en kun je vaak al snel terecht. Hoe snel precies is een beetje afhankelijk van de dagen en tijden waarop je beschikbaar bent.
Mocht je twijfelen, dan kun je vrijblijvend een digitale kennismaking inplannen. We bespreken dan jouw vraag, ik leg uit wat ik doe. Je kunt je vragen en twijfels bespreken. Daarna beslis je of het bij je past, je zit nergens aan vast.
Komt het (nu) niet uit om het bedrag in één keer te betalen, neem dan even contact op. We kijken samen wat wel past bij je situatie.
Op dit moment vinden de sessies plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik ben vrij flexibel. Neem gerust even contact op als je twijfelt of onze agenda’s matchen. Daar komen we vast wel uit.
Nee, het is op dit moment niet mogelijk een gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering te krijgen.
Inhoud 1 op 1 trajecten
In het doorbreek de cirkel traject kijken we naar jou en wat jou in de weg staat. Het kan bijvoorbeeld gaan om situaties waar je steeds overvallen wordt door een vervelend gevoel, stress, onzekerheid, controle willen houden, perfectionisme, een kort lontje naar je kind of iemand anders. Maar ook angsten, moeite hebben met grenzen aangeven, of je juist lastig voegen naar anderen. We duiken in dit traject in dit gevoel of gedrag dat je graag anders zou willen. Vaak is dit al ontstaan in je kindertijd. Door terug te gaan naar het ontstaan hiervan, zorgen we dat jij een mooie verandering kunt maken.
In het geboortetraject staat de periode van zwanger worden, zwangerschap, de geboorte en de babytijd van één kind centraal. We duiken in jouw verhaal en ruimen daar alle negatieve gevoelens, gedachten, of ervaringen op. Dit kan bijvoorbeeld gaan over medische problemen, als je bevalling niet liep zoals je graag gewild had, een periode van veel huilen in de babytijd, maar ook je niet gehoord, of gesteund gevoeld hebben. Alles wat voor jou nog negatieve lading heeft wordt aangekeken en opgeruimd. Zonder oordeel, alles mag er zijn.
Weet je niet welk traject nu voor jou het meest passend is? Merk je bijvoorbeeld vooral dat je meer stress ervaart dan nodig maar weet je niet waar dat vandaan komt? Dat geeft niks. We starten altijd met een kennismaking en daarin komen we vanzelf tot de kern van je vraag. Trajecten zijn altijd maatwerk, dus ik maak ook nog wel eens een combinatie van trajecten.
Zeker, de trajecten staan los van elkaar. Ook het ondersteunend materiaal dat je er bij krijgt is anders (werkboek en audio). Je kunt dus deelnemen aan een traject als je al een ander traject gevolgd hebt.
Ook is het mogelijk een traject uit te breiden met een of een aantal losse afspraken.
Weet je nog niet precies welk traject (nu) het meest passend is voor jou? Dat geeft niks. We starten altijd met een kennismaking en vanuit daar bouwen we het traject op. Trajecten zijn altijd maatwerk, dus het wordt altijd passend voor wat jij nu nodig hebt.
Bij beide trajecten zit een ondersteunend werkboek. Het bevat informatie over de sessies, achtergrondinformatie, ondersteunende oefeningen en ondersteunende audiovisualisaties. Het is belangrijk om naast de sessies ook zelf actief aan de slag te gaan om daadwerkelijk een verandering te maken. De oefeningen kunnen je hierbij helpen. Je kunt ook je eigen manier vinden om er mee bezig te zijn.
Bij het geboortetraject zijn er voorbereidende opdrachten om de sessies te kunnen doorlopen. Deze staan ook in het werkboek.
Over hypnotherapie
Ik gebruik voor de coaching technieken vanuit hypnotherapie omdat dit heel efficiënt werkt. Vaak ben je je helemaal niet bewust van waar een probleem precies ontstaan is. Heel veel informatie wordt namelijk door je hersenen onbewust opgeslagen, maar wordt wel automatisch steeds weer geactiveerd als je in een bepaalde situatie komt.
Zo kan het zijn dat je als kind een negatieve ervaring had. Deze situatie weet je vaak helemaal niet meer. Maar het zorgt er wel voor dat je nu nog steeds op een bepaalde manier reageert. In het ouderschap wordt dit vaak extra uitvergroot. En dat kan je erg in de weg gaan zitten.
Door niet alleen te praten over, maar daadwerkelijk aan de slag te gaan met wat er in jouw onbewuste opgeslagen zit, kun je de automatische reactie veranderen. En dan wordt het veel gemakkelijker om met een heel ander gevoel heel ander gedrag te gaan doen. Of met een heel ander gevoel terug te kijken op bijvoorbeeld je zwangerschap of bevalling.
Hypnose is een heel natuurlijke staat die we elke dag meemaken. Het is een staat van ontspanning, waarbij de hersengolven vertragen. Niks geks en jij kunt het ook.
Je herkent vast dat je wel eens op de fiets of in de auto zit en niet meer zeker weet of het stoplicht wel groen was. Je onbewuste reed als het ware, zodat jij even kon afdwalen met je bewustzijn. Je was dan ook even in hypnose.
Je houdt tijdens de afspraken gewoon controle en we kunnen met elkaar praten. Helemaal niet spannend, wel efficiënt om bij dat te komen dat jou onbewust in de weg zit.
Nee, naast hypnotherapie gebruik ik ook andere coachtechnieken, vanuit psychologie, NLP en systemische coaching. De invulling van de sessies is maatwerk. Tijdens de eerste afspraak staat over het algemeen geen hypnotherapie op de agenda maar kijken we naar jouw verhaal, hulpvraag en afhankelijk van welk traject je volgt ook naar jouw (familie)systeem.